Pittige erwtensoep

  • Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 18-01-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 runderbouillontablet
400 g spliterwten
1 hamschijf ca. 300 g
1 ui, gesnipperd
1 laurierblad
peper, zout
50 g bacon, in reepjes
1 zak erwtensoepgroenten ca. 400 g
1 groene peper, in ringetjes
3 takjes bladselderij
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Breng 2 l water met de bouillontablet, de spliterwten, de hamschijf, de ui, het laurierblad en peper en zout naar smaak in een ruime pan aan de kook.
Schep het schuim van de soep en laat de soep 45 min. koken.
Schep het vlees met een schuimspaan uit de soep. Neem het vlees van het bot en verdeel het in stukjes. Voeg het met de bacon aan de soep toe.
Roer de groenten, de peper en de selderij door de soep en voeg peper en zout naar smaak toe.
Kook de groenten in ca. 30 min. gaar. Roer de soep goed door en schep de soep in de borden. Lekker met roggebrood met ontbijtspek.

Bron

C1000

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten