spagetti met tomatensaus
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
het is een basisrecept van spagetti in tomatensaus uit de allerhande
Voorbereiding
ui snipperen-knoflook fijnhakken
Bereidingswijze
verhit de olijfolie op matig vuur ,in een sauspan met dikke bodem.verwarm de anjovisfilets al roerend tot ze uiteen vallen.fruit nu de ui en knoflook in de anjovis olie.zorg dat de olie niet te heet is,knoflook brandt gemakkelijk aan.doe er de tomaten op sap bij.laat de tomaten op laag vuur stuk koken.roer af en toe en druk grote stukken stuk.breng de saus op smaak met peper,zout en eventueel wat suiker.de saus op laag vuur 30 min. laten inkoken(hoe langer hoe beter een uur mag ook)de saus is perfect als de olijfolie boven komt drijven.scheur op het laatste moment de blaadjes basilicum boven de pan in stukken en roer er voor de smaak nog eventueel wat extra vierge olijfolie door de saus.kook de spagetti met wat zout tijdens het inkoken van de saus beetgaar.giet de spagetti goed af,want teveel water bij de saus doet afbreuk aan de smaak.doe de spagetti bij de saus niet andersom en schep alles op hoog vuur nog een keer om.doe het in diepe borden en garneer deze met de kaasschaafsel
Bron
Allerhande (AH)