Chocoladepudding met croissants
- Goedkoop en snel, Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 17-01-2006
Dit lijkt me een super lekkere pudding!!!
Ingrediënten 4 personen
- 3 croissants
- chocoladepasta
- halve liter melk
- 100 gr.pure chocolade,fijngehakt
- 2 el.suiker
- 3 eieren
- poedersuiker
Benodigdheden
Ovenschaal van ca 11/2 literOvenschaal die flink wat groter is.
Voorbereiding
Klop de eieren los in een middelgrote schaal
Verwarm de oven voor op 160 graden
Bereidingswijze
Snijd elke croissant in vier schuine stukken
Besmeer elk stuk aan een kant met de chocoladepasta
Leg de stukken croissant dakpansgewijs in de ovenschaal
Roer de melk met de chocolade en de suiker op een laag vuur door elkaar tot de chocolade gesmolten is
Klop dit mengsel door de eieren
Giet het geheel over de croissants en zet de schaal in de grotere bakvorm
Vul de grootste vorm voorzichtig met water (ongeveer voor de helft)
Bak de pudding ca.50 min.in de oven of tot hij in het midden stevig is
Serveertip
Zeef wat poedersuiker over de pudding en serveer warm.
Mmmmmmmm!
Laatste reacties
Lijkt me leuk eens te maken....bedankt gr...ANJA....
heb dit van je mee,lijkt me weer es wat anders dan anders.gr anita