COWBOY-STEW

  • Amerikaans,
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 17-01-2006

IN TEXAS EET MEN BIJ DIT SOORT GERECHTEN HET LIEFST ZACHTE BLOEMTORTILLA\'S

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 1 kg runderlappen,in grote stukken gesneden
  • 2 tl knoflookpoedr
  • 1 el gemalen komijn
  • olijfolie
  • 2 grote uien,grof gesnipperd
  • 1 groot blik tomatenpuree(140 gr)
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 l runderbouillon
  • 2 teentjes knoflook,gesnipperd
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 kg rode aardappelen met schil,schoongeboend en doormiddengesneden
  • 2 maiskolven,in stukken can 3 cm gesneden(door het niet vinden van maiskolven er een blik ingedaan)
  • 2 winterwortels,in grove stukken gesneden
  • zout en peper
  • tabasco
  • eventueeel maizena
  • 1 bosje koriander,fijngehakt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

  • kruid het vlees met de knoflookpoeder en de komijn.verhit een scheut olie in een koekenpan en bak het vlees rondom goed bruin.schep het vlees met een schuimspaan over in een grote braadpan.bak vervolgens de uien in het achtergebleven vet tot ze goudbruin zijn,voeg de tomatenpuree en paprikapoeder toe en bak die ca. 1 min. mee.voeg het uienmengsel toe aan het vlees.
  • voeg bouillon,knoflook en laurierblaadjes toe en laat de stew 2 uur zachtjes stoven.controleer dan of het vlees al bijna gaar is.
  • voeg de aardappels,mais(de mais uit blik heb ik de laatste 15 min. erbij gedaan) en wortel toe en laat de stew nog zo\'n 40 min. zachtjes stoven.
  • breng de stew op smaak met peper,zout en tabasco.bind de saus eventueel met wat maizena en bestrooi het geheel met de koriander.

Laatste reacties

mama1 avatar
mama1 21-04-2008

Je bent er even mee bezig, maar dan heb je ook wat! Wat was het lekker!!! Werd ook gewaardeerd door man en zoonlief.. en dat wil wat zeggen hoor.

gissie avatar
gissie 27-01-2006

Hallokes Monique, Dit lijkt me weer heerlijk te zijn en neem het graag mee ,bedankt hoor , Li groetjes Gissie

deonart avatar
deonart 23-01-2006

Heb ik vandaag gemaakt. Was heerlijk. Ik deed het ook met mais uit blik en i.p.v. verse koreander heb is direct met de paprika poeder enz de ketoembar gedaan na de uien was aangebakken. En aan t einde deed ik verse fijn gesneden peterselie door deze mengsel. Echt een recpt om te bewaren en kan je goed rest producten mee verder verwerken. Deon

deonart avatar
deonart 19-01-2006

bedankt voor\'t recept! Deon

harmony avatar
harmony 17-01-2006

Ziet er goed uit! Monique

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten