groenteschotel met gehaktballetjes

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-01-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500gr. gehakt half om half*
1 ui*
1 ei*
4 eetlepels paneermeel*
zout*
peper*
nootmuskaat*
50 gr.boter*
500 gr. aardappels*

2 winterwortels*
2 preien*
kleine selderieknol*
1/2 geschilde koolraap*
5 dl. bouillon
2 eetlepels tomatenpuree*
2 eetlepels fijngehakte peterselie.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
hapjespan*

Voorbereiding

schil de aardappels en snij ze in blokjes*
snij de ui in ringen*
schil de winterwortel en snijd ze in stukjes*
maak de prei schoon en snijd ze in ringen*
snijd de selderieknol in stukjes*

Bereidingswijze

meng de gehakt in een kom,met de kleingesneden ui het ei, het paneermeel zout en peper en nootmuskaat,
kneed alles goed dooreen en vorm van het gehakt mengsel balletjes ter grootte van een walnoot*
verhit de boter en bak hierin de balletjes rondom mooi bruin.
voeg de blokjes aardappel,winterwortel,de ringen prei,de blokjes selderie en de koolraap,de bouillon en de tomatenpuree toe.
breng het geheel aan de kook.draai de hittebron laag en leg het deksel op de pan en laat alles 25 min. zachtjes koken.
maak het gerecht op smaak met zout en peper.

Serveertip

Serveer de groente schotel bestrooid met fijngehakte peterselie.
een heerlijke gezonde maaltijd.
eet smakelijk.

Laatste reacties

tre_tre avatar
tre_tre 25-02-2006

Ik heb een recept meegenomen het zag er lekker uit groet jo

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten