Finaciergebakjes
- Belgisch, Banket
- 20-30 min.
- Geplaatst op 16-01-2006
Een makkelijk en lekker gebakje (recept is goed voor circa 20 stuks
Ingrediënten
-225 g amandelbroyage (fijngemalen amandelen)-135 g eiwitten
-50 g bloemsuiker
-100 g geklaarde boter
-35 g bloem
Benodigdheden
-keukenmachine met kneedhaak-financiervormpjes (petitfourvormpjes)
Voorbereiding
*verhit de boter tot ze geklaard is en laat ze verder verhitten tot ze een lichte noten kleur heeft
*de eiwitten op kamertemperatuur laten komen
Bereidingswijze
*meng in de mengbeker van de keukenrobot bloem, suiker en amandelbroyage
*voeg de eiwitten eraan toe
*roer op het laatst de warme boter door het beslag
*giet de massa in een grote slakom en dek af met plasticfolie en zet 1 nacht in de koelkast
*de volgende dag de vormpjes vullen
*bak 15 tot 20 min in de voorverwarmde oven van 220 C
Serveertip
uit de vormpjes halen
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties