Finaciergebakjes

  • Belgisch, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-01-2006

Een makkelijk en lekker gebakje (recept is goed voor circa 20 stuks

Deel dit recept

Ingrediënten
-225 g amandelbroyage (fijngemalen amandelen)
-135 g eiwitten
-50 g bloemsuiker
-100 g geklaarde boter
-35 g bloem
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
-keukenmachine met kneedhaak
-financiervormpjes (petitfourvormpjes)

Voorbereiding

*verhit de boter tot ze geklaard is en laat ze verder verhitten tot ze een lichte noten kleur heeft
*de eiwitten op kamertemperatuur laten komen

Bereidingswijze

*meng in de mengbeker van de keukenrobot bloem, suiker en amandelbroyage
*voeg de eiwitten eraan toe
*roer op het laatst de warme boter door het beslag
*giet de massa in een grote slakom en dek af met plasticfolie en zet 1 nacht in de koelkast
*de volgende dag de vormpjes vullen
*bak 15 tot 20 min in de voorverwarmde oven van 220 C

Serveertip

uit de vormpjes halen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten