gehakt muffins
- Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 16-01-2006
weer eens wat anders met gehakt.
Ingrediënten 4 personen
pond rundergehakt.1 ei.
3 el. paneermeel.
75 gr. belegen geraspte kaas.
100 gr. hamreepjes.
200 ml.tomatensaus.{pakje of pot}
3 tomaten in plakjes.
4 el. olijfolie.
2 rode uien in partjes.
500 gr. bloemkool in kl. roosjes.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 566,05 kcal |
Koolhydraten | 14,12 g |
Eiwitten | 37,96 g |
Vetten | 38,58 g |
Benodigdheden
muffinvormVoorbereiding
oven voorverwarmen op 200 gr.
gehakt mengen met ei,paneermeel,geraspte kaas,hamreepjes,zout en peper.
gehakt goed kneden,en in 12 stukken verdelen.
deze in de holtes van de muffinvorm duwen.
bovenkant gehakt glad strijken,en beetje tomatensaus erover strijken,plakje tomaat erop duwen,en wat olie erover sprenkelen.
Bereidingswijze
muffinvorm in midden oven doen.
de muffins in 25 a 30 min. bruin en gaar bakken.
Serveertip
opdienen met bloemkool uit de wok.
recept staat op mijn site.
staat ook de ingredienten bij voor de bloemkool.
Laatste reacties
ik neem het mee, lijkt me lekker en feestelijke "gehaktbal" bedankt, groetjes Truus