Pizza Veloce Con Sorpresa

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-01-2006
  • Pizza Veloce Con Sorpresa

    Pizza Veloce Con Sorpresa

    Pizza Veloce Con Sorpresa

Snelle pizza met een kaas raad.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 eieren
5 eetlepels slagroom
2 eetlepels fijngesneden bieslook
zout, peper
1 blik supercroissantdeeg (340 g, koeling)
250 g camembert
150 g plakjes ham, fijngesneden
3 (tros) tomaten, in dikke plakken
extra nodig: bakplaat, met bakpapier
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220C.
Klop de eieren los met slagroom, bieslook, zout en peper tot een schuimig mengsel. Rol het deeg uit, vouw het in drie?n, en rol het uit tot een ronde lap met een doorsnede van 30 cm.
Snij, als u daar niet van houdt de korstjes van de camembert en snij de kaas in kleine stukjes.
Verdeel de camembert langs de deegrand en vouw de rand over de kaas heen naar binnen.
Plak de rand met wat water op de deegbodem vast. Leg de pizza op de bakplaat en verdeel de ham over de pizzabodem.
Leg daarop de plakjes tomaat en schenk het eimengsel erover. Bak de pizza in het midden van de oven in ongeveer 15 min, lichtbruin en knapperig.
Laat de pizza nog 5 min, in de uitgeschakelde dichte oven nagaren.

Serveertip

Deze makkelijke en snelle pizza leent zich uitstekend om aan te kleden met lekkere dingen. Bijvoorbeeld: plakjes salami of chorizo, kappertjes, olijven, ansjovisreepjes, artisjokkenharten enzovoort. Ook lekker is een lik pesto als garnering.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten