Linda s gevulde kaas-knoflook tomaten

  • Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-01-2006

Bijgerechtje met veel knoflook

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 trostomaten, 4 sneetjes oud witbrood zonder korst, 4 el olijfolie, 1 bol mozzarella, 5 tenen knoflook, 5 el geraspte (jong)belegen kaas, zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven vooeverwarmd op 200 graden Celsius, vierkante ovenschaal bekleed met wat bakpapier, keukenpapier, knoflookpers, kleine mengkom

Voorbereiding

Was de tomaten en snijdt het kapje ervan af. Hol met een lepel de tomaten goed uit en droog ze van binnen uit met keukenpapier.
Pel de knoflooktenen.

Bereidingswijze

Pluk het oud brood in kleine stukjes in een mengkom. Giet hier 4 el olijfolie overheen.Snijdt de mozzarella in kleine blokjes en voeg deze toe aan het brood. Voeg nu ook de geraspte kaas toe en pers de knoflook erboven uit. Strooi een flinke snuf zout toe en meng alles met een vork goed door elkaar. Vul met dit mengsel de tomaten en druk de vulling goed aan. Zet de kapjes weer op de tomaten en zet ze in de ovenschaal. Bak de tomaten gedurende 20 minuten bij 200 graden.

Serveertip

Ook lekker: voeg aan de tomatenvulling nog 1/2 el gedroogde Italiaanse kruiden toe of 1 el vers gehakte basilicum

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten