1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Kaassoep met krokante croutons en bieslook

Kaassoep met krokante croutons en bieslook

  • Nederlands, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-01-2006

Ingrediënten 4 personen


1 el olijfolie
1 1/2 plak dun Duits roggebrood, in stukjes
1 ui, fijngehakt
1 wortel, fijngehakt
1 stengel bleekselderij, fijngehakt
20 g boter
40 g bloem
500 ml kippenbouillon
300 ml magere melk
snufje paprikapoeder
75 g Parmezaanse kaas
zout
versgemalen zwarte peper
2 el gehakte bieslook om te garneren



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de stukjes roggebrood krokant. Of leg ze op een bakblik en bak ze krokant in een hete oven van 190 gr C.

Bereidingswijze

Smelt de boter in een soeppan en bak de groenten beetgaar op een laag vuur. Roer de bloem glad met een deel van de bouillon. Klop dit mengsel door de rest van de bouillon en voeg het geheel toe aan de groenten. Breng alles al roerend langzaam aan de kook of tot de bouillon licht gebonden is. Voeg de melk, paprikapoeder en naar smaak zout en peper toe. Roer de kaas erdoor. Garneer de soep met de croutons en bestrooi met gehakte bieslook.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja_soeppagina


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja_soeppagina
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top