Andijviestamppot Met Tomaat En Worstjes

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 16-01-2006
  • Andijviestamppot Met Tomaat En Worstjes

    Andijviestamppot Met Tomaat En Worstjes

    Andijviestamppot Met Tomaat En Worstjes

Recept uit Allerhande, januari 2004. Alternatief op de traditionele andijviestamppot.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ? kg kruimige aardappels (bijv. Superaardappels)
25 g boter
2 schaaltjes Catalaanse worstjes ( 6 stuks)
250 g cherrytomaatjes
150-200 ml melk
1 teentje knoflook, uitgeperst
150 g geraspte belegen kaas
400 g gesneden andijvie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Aardappels schillen, in stukken snijden en wassen. Aardappels in weinig water met zout in ca. 20 min. gaarkoken.

Intussen in grote koekenpan boter verhitten en worstjes op matig vuur in ca. 15 min, rondom bruin en gaar bakken.

Tomaatjes wassen en in vieren snijden.

Melk met knoflook verwarmen. Aardappels afgieten en tot puree stampen.
Melk en eventueel bakvet erdoor roeren tot smeu?ge puree ontstaat.
Pan oplaag vuur zetten. Kaas, rauwe andijvie en tomaatjes door puree mengen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Stamppot nog 1-2 min, verwarmen. Stamppot over vier borden verdelen en worstjes erop leggen.

Bron

Allerhande (AH)

Serveertip

In plaats van Catalaanse worstjes kun je ook Merguez worstjes of runderworstjes gebruiken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten