Andijviestamppot Met Tomaat En Worstjes
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 16-01-2006
Recept uit Allerhande, januari 2004. Alternatief op de traditionele andijviestamppot.
Bereidingswijze
Aardappels schillen, in stukken snijden en wassen. Aardappels in weinig water met zout in ca. 20 min. gaarkoken.
Intussen in grote koekenpan boter verhitten en worstjes op matig vuur in ca. 15 min, rondom bruin en gaar bakken.
Tomaatjes wassen en in vieren snijden.
Melk met knoflook verwarmen. Aardappels afgieten en tot puree stampen.
Melk en eventueel bakvet erdoor roeren tot smeu?ge puree ontstaat.
Pan oplaag vuur zetten. Kaas, rauwe andijvie en tomaatjes door puree mengen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Stamppot nog 1-2 min, verwarmen. Stamppot over vier borden verdelen en worstjes erop leggen.
Bron
Allerhande (AH)
Serveertip
In plaats van Catalaanse worstjes kun je ook Merguez worstjes of runderworstjes gebruiken.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties