Grove boerenlandsoep

  • Nederlands, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 16-01-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 g rauwe ham, in reepjes

2 el olijfolie

250 g prei, in stukken

250 g worteltjes, in stukken

1 rode paprika, in stukken

1 gele paprika, in stukken

4 sjalotjes, in dunne ringen

2 kruidnagels

3 teentjes knoflook, gekneusd

1 bouquet garni (takje tijm, stengel bleekselderij en blaadje laurier samengebonden)

10 peperkorrels, gekneusd

zout

peper

1 1/2 l groentebouillon

3 vleestomaten, ontveld, in stukken

4-5 el fijngesneden kruiden (basilicum, platte peterselie, kervel, bieslook)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bak de ham 4-6 min. in de olie. Voeg prei, wortel, beide paprika\'s, sjalotjes, kruidnagels, knoflook, bouquet garni, peperkorrels en een snufje zout toe en warm alles 5 min. mee. Voeg de bouillon toe en laat de soep circa 20 min. zachtjes koken. Voeg 10 min. voor het einde van de kooktijd de tomaat toe. Breng op smaak met zout, peper en de kruiden.
Bak de ham 4-6 min. in de olie. Voeg prei, wortel, beide paprika\'s, sjalotjes, kruidnagels, knoflook, bouquet garni, peperkorrels en een snufje zout toe en warm alles 5 min. mee. Voeg de bouillon toe en laat de soep circa 20 min. zachtjes koken. Voeg 10 min. voor het einde van de kooktijd de tomaat toe. Breng op smaak met zout, peper en de kruiden.

Serveertip

Serveer de soep met een sneetje grof boerenbrood.


Hartje zomer kan deze soep worden gemaakt met courgettes, tuinboontjes, doperwtjes en aubergines.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten