Turkse Pizza

  • Turks, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 16-01-2006

Dit is weer eens een andere manier om je salade te eten. Supermakkelijk, superlekker en ook nog een goed voor de portemonnee.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Iraans brood (turkse tortilla\'s) verkrijgbaar in elke Turkse Supermarkt (ongeveer 6 stuks heb je nodig),
1/2 Potje pittige tomatensaus/pure (Acuka saus verkrijgbaar in de Turkse Supermarkt),
250 gram gehakt,
1 komkommer,
1 bakje cherrytomaatjes (of gewone),
1 zak ijsbergslamix,
knoflooksaus
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
aluminiumfolie

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Rul het gehakt en voeg eventueel wat kruiden toe. Voeg dan het halve potje tomatensaus toe. Roer dit goed door. Indien nodig wat water toevoegen.

Snijd de tomaatjes in stukjes.
Snijd de komkommer in de lengte door en halveer hem vervolgens nog een keer. Snijd hem vervolgens in kwartplakjes.
Men de tomaat, komkommer en de slamix met wat knoflooksaus.

Bereidingswijze

Besmeer elke pizza met het gehaktmengsel.
Doe de pizza\'s 3 minuten in de oven.
Nadat de pizza\'s opgewarmd zijn doe je er een schep van het salademengsel op. Vervolgens vouw je het op als een soort envelopje en wikkel je het in de aluminiumfolie.

Serveertip

Voor wat variatie kun je er ook nog een beetje feta door heen doen.
Ook lekker met donner kebab.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten