Cock-a-Leekie

  • Internationaal, Soep
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 16-01-2006


Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen


500 gr stevige kippenvleugels

250 gr ingewanden van gevogelte(geen lever)of extra kippenvleugels

250 gr sudderlapjes

750 gr prei in ringen gesneden

2 lp parelgerst(gort}ca 25 gr

2 uien in vieren gesneden

4 lp fijngehakte peterselie

2 grote aardappels in vieren gesneden

12 ontpitte pruimen of 1 lp bruine suiker

kleine bosje tijm

enkele takjes verse peterselie

zeezout

peper

2 liter kokend water

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Doe de kippenvleugels,ingewanden,sudderlapjes,preiringen,tijm,peterselie parelgerst en uien in een grote soeppan en voeg 2 liter kokend water
toe.
Breng aan de kook,zet het vuur lager,dek af en laat het 45 min sudderen.
Doe de stukken aardappel,pruimen of bruine suiker erbij en laat het nog 20 min koken.
Haal de sudderlapjes voorzichtig uit de pan en leg ze op het bord.
Snijd het vlees in stukken en voeg ze opnieuw bij de soep.
Proef en breng op smaak met zout en peper.
Schep de soep in diepe kommen,bestrooi met de fijngehakte peterselie en serveer met een hard broodje of stokbrood

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten