Kalfsstoofpotje Met Witte Wijnsaus

  • Frans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 16-01-2006
  • Kalfsstoofpotje Met Witte Wijnsaus

    Kalfsstoofpotje Met Witte Wijnsaus

    Kalfsstoofpotje Met Witte Wijnsaus

In dit stoofpotje wordt kalfsvlees gebruikt je kun dit ook door kalkoen- of kipfilet vervangen. Stooftijd is dan 30 minuten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
75 gram blanke amandelen
2 teentjes knoflook
3 sjalotjes
400 gram trostomaten
2,5 dl vleesfond of vleesbouillon
700 gram kalfslapjes of kalfsriblapjes
3 eetlepels gehakte peterselie
versgemalen peper
1,5 dl witte wijn
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 614,43 kcal
Koolhydraten 14,88 g
Eiwitten 31,05 g
Vetten 43,89 g

Bereidingswijze

Rooster de amandelen goudbruin in een droge hete koekenpan.

Hak de gepelde teentjes knoflook en sjalotjes. Snijd de tomaten in stukjes.

Verhit de helft van de olijfolie en fruit hierin de sjalotjes met de knoflook 2 minuten. Voeg de tomaten toe en bak nog 3 minuten.

Roer de vleesfond of vleesbouillon erdoor.

Snijd het vlees in dobbelstenen of repen.

Houd 1 eetlepel amandelen apart en voeg de rest bij het tomatenmengsel. Pureer dit met de staafmixer tot een gladde saus.

Verhit de rest van de olijfolie In een braadpan en bak hierin het kalfsvlees lichtbruin. Voeg de helft van de peterselie, peper, zout, witte wijn en tomatensaus toe en stoof zachtjes met deksel 1 - 1,5 uur tot het vlees gaar is.

Serveer het gerecht bestrooid met peterselie en amandelen.

? Vervang kalfslapjes eens door kalkoenfilet of kipfilet. De stooftijd is dan 30 minuten.
? In plaats van amandelen zijn hazelnoten ook heel geschikt.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten