Spaghetti Alla Crudaiola
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 16-01-2006
Spaghetti met een koude saus van tomaat, mozzarella en basilicum
Ingrediënten 6 personen
500 gram spaghetti500 gram cherrytomaatjes
8 eetlepels olijfolie extra vergine
200 gram mozzarella, in blokjes
Basilicum
Zout
Peper
Gezouten Ricotta, in schilfers (= te vervangen door Parmzaanse kaas)
Cacio (kaas uit Puglia) mocht je deze kunnen vinden, neem anders Pecorino
Zwarte olijven
Oregano
Bereidingswijze
Maak de saus een uur van tevoren zodat de smaken goed met elkaar kunnen mengen.
Doe in een grote schaal de olijfolie, de cherrytomaatjes in partjes, 2 handen vol basilicum in reepjes, wat oregano, een snufje zout, wat peper, de olijven en de schilfers ricotta en cacio (kun je deze kazen niet vinden vervang ze dan door Parmezaanse kaas en Pecorino).
Kook de spaghetti in ruim water met wat zout al dente. Giet de spaghetti af en doe ze in de schaal met de saus en roer de spaghetti met de mozzarella goed door.
Serveer direct.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties