Andijviestamppot Van Severina

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-01-2006
  • Andijviestamppot Van Severina

    Andijviestamppot Van Severina

    Andijviestamppot Van Severina

Zeeuwse andijviestamppot van mijn vriendin Severina

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gram andijvie
1 kg aardappelen (kruimig)
1 grote ui
150 gram rookspekjes
Blanke azijn
Melk
Boter
Witte peper
Zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Andijvie fijn snijden en in goed koud water wassen en laten staan.
Vervolgens laten uitlekken in een vergiet, leg hier een deksel op en zet hier een gewicht op (b.v. pan met water) zodat de andijvie goed uitlekt.

Ui snipperen. Spekjes uitbakken.

Aardappels schillen en gaar koken, water afgieten. Vervolgens de aardappels fijn stampen met wat melk een klontje boter. Witte peper een scheut blanke azijn toevoegen.
Andijvie op een laag vuur door de aardappelen roeren, nu niet meer stampen.
Spekjes en uit erdoor roeren en voeg naar smaak zout toe.
Blijf roeren tot het geheel goed warm is.

Serveer direct met b.v. gebakken verse runderworstjes, goed uitgebakken gekruide speklapjes of rookworst.

Serveertip

Zelf heb ik de ui met de spekjes meegebakken.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten