Andijviestamppot Van Severina
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 16-01-2006
Zeeuwse andijviestamppot van mijn vriendin Severina
Ingrediënten 4 personen
400 gram andijvie1 kg aardappelen (kruimig)
1 grote ui
150 gram rookspekjes
Blanke azijn
Melk
Boter
Witte peper
Zout
Bereidingswijze
Andijvie fijn snijden en in goed koud water wassen en laten staan.
Vervolgens laten uitlekken in een vergiet, leg hier een deksel op en zet hier een gewicht op (b.v. pan met water) zodat de andijvie goed uitlekt.
Ui snipperen. Spekjes uitbakken.
Aardappels schillen en gaar koken, water afgieten. Vervolgens de aardappels fijn stampen met wat melk een klontje boter. Witte peper een scheut blanke azijn toevoegen.
Andijvie op een laag vuur door de aardappelen roeren, nu niet meer stampen.
Spekjes en uit erdoor roeren en voeg naar smaak zout toe.
Blijf roeren tot het geheel goed warm is.
Serveer direct met b.v. gebakken verse runderworstjes, goed uitgebakken gekruide speklapjes of rookworst.
Serveertip
Zelf heb ik de ui met de spekjes meegebakken.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties