pasta met tomaat en spinazie
- Biologisch, Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op 14-01-2006
Een supersnel recept (in 5 minuten klaar) en supergezond!
Het voedingscentrum zou trots zijn op deze maaltijd!
Ingrediënten 2 personen
- gekookte volkorenpasta voor 2 personen- 1 pak spinazie uit de diepvries (geen a la creme)
- 2 tomaten
- 4 zongedroogde tomaatjes (in olie)
- bakje pijnboompitten
- klein bakje huttenkase
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 704,90 kcal |
Koolhydraten | 65,91 g |
Eiwitten | 30,28 g |
Vetten | 31,97 g |
Benodigdheden
Magnetron om de spinazie in te ontdooien.Voorbereiding
Zet eventueel een pan water op om pasta te koken.
Kook de pasta volgens de kooktijd van de verpakking gaar. Mijn volkorenpasta had 7 minuten nodig.
Bereidingswijze
- Ontdooi de spinazie in de magnetron
- snij de gedroogde tomaatjes in stukjes
- snij de tomaten in stukjes
- Roer de huttenkase, de tomaat en de zongedroogde tomaat en de pijnboompitten door de ontdooide spinazie.
- Doe het spinazie-mengsel bij de pasta in de pan en warm het even goed door.
Serveertip
Voor een niet vega-variant:
voeg er stukjes tonijn uit blik, of in plakjes gesnede chorizoworst toe.
Laatste reacties
'k Had wat weinig pijnboompitten, en heb ze geroosterd voor extra smaak. Het was lekker, maar ik ga er geen vegetariër voor worden. De vijf-minuten-claim is een tikkeltje zwaar onderdreven... Cheers, Henk