Zalmpakketje uit de oven met Italiaanse kruiden

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-01-2006

Lekker handig recept uit de oven met zalm.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 flinke zalmfilets, 1 courgette, 4 vastkokende aardappels, 5 bosuitjes, 1 zakje voor bechamelsaus, 250 ml halfvolle melk, zout en gedroogde italiaanse kruidenmix, enkele blaadjes verse basilicum, klein zakje pijnboompitjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Aluminiumfolie 2 stukken, kaasschaaf, oven voorverwarmd op 200 graden Celsius, droge koekenpan

Voorbereiding

Zorg dat de stukken vis op kamer temperatuur zijn. Schil en was de aardappelen, laat ze heel en kook ze in ruim water met zout gaar. Laat de aardappelen afkoelen en snijdt ze in plakjes. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitjes goudbruin.

Bereidingswijze

Bereid de helft van het zakje bechamelsaus volgens de verpakking met 250 ml melk. Spreid de twee stukken aluminiumfolie uit op het werkblad. Rangschik de aardappelplakjes dakpansgewijs in het midden van de folie. Leg het stuk vis in zijn geheel erop en bestrooi royaal met zout en italiaanse kruiden. Was de courgette en wrijf deze goed droog, maak dan met de kaasschaaf lange plakken en leg deze bovenop de vis. Ongeveer 5 plakken per paketje. Bestrooi ook de plakken met zout tegen verkleuring. Snijdt dan de bosuitjes in ringetjes en hak de basilicum fijn. Verdeel de basilicum en de uiringetjes over de courgette. Giet wat van de bechamelsaus over het geheel en vouw de folie goed dicht, het mag niet lekken. Zet de paketjes in de oven gedurende 35 minuten. Open de paketjes pas aan tafel en bestrooi ze daar met wat pijnboompitjes.

Serveertip

Nog sneller gaat het als de aardappels vervangen worden door kant-en-klare aardappelschijfjes.

Laatste reacties

teigetje11180 avatar
teigetje11180 21-01-2006

Was erg lekker, heb de courgette veranderd in plakjes tomaat, en een beetje extra zout eroverheen, heel erg lekker, mijn complimenten! Groetjes, Kyra

helderse avatar
helderse 15-01-2006

dit ziet er lekker uit... neem het van jou mee. Bedankt namens Marijke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten