1. Home
  2. Recepten
  3. Biologische keuken
  4. Truffel-aardappelpartjes uit de oven

Truffel-aardappelpartjes uit de oven

Door: joke74

  • Biologisch, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-01-2006

De pommes de truffe, of truffelaardappel, is bij kenners ook wel
bekend onder de naam "Vitelotte-Noir". De truffelaardappel heeft zijn
naam niet zozeer te danken aan de smaak, maar meer aan de vorm en
kleur. Deze komen sterk overeen met die van een (zwarte) truffel. Het
vruchtvlees is donkerpaars en dit aardappeltje wordt het meest
aangewend om het bord te garneren of als aperitiefhapje. Qua smaak is
de truffelaardappel wat zoeter dan de gewone aardappel. In culinaire
kringen wordt zelfs gesproken van een "lichte notensmaak", of met "een
vleugje" hazelnoot / kastanje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Ingrediënten 2 personen


- Truffel aardappel voor 2 personen
- 3 eetlepels olijfolie
- teentje knoflook
- kruidenzout
- spice route kruidenmix
- beetje verse basilicum en bieslook


Verder heb je nodig


Braadslee


Voorbereiding

- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Boen de aardappelen schoon en snij ze in partjes.

Bereidingswijze

- Giet ongeveer 3 eetlepels olijfolie in een braadslee en hussel de aardappelpartjes erdoor, zodat ze met een laagje olie bedekt worden.
- Strooi er zout en zwarte peper over en of gehakte knoflook en
tuinkruiden.
- Bak de aardappelpartjes in de oven 40-50 minuten krokant.


Hierbij heb ik gekookte broccoli met een witte wijnsaus gegeten.
Gegarneerd met een paar witte amandelen.

Serveertip

Er zijn nog aardappelen over.
De voldende keer ga ik er veel minder kruiden bij doen. Dan komt de smaak van de aardappel nog meer tot zijn recht.
Het lijkt mij heel lekker met gepofte kastanjes en spruitjes.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joke74
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top