Pasta met vissaus

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-01-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 g fusilli tricolore (pasta)


25 g boter


25 g bloem


250 ml melk


1 visbouillontablet


3 teentjes knoflook, gepeld


1 kleine ui, fijngesnipperd


300 g kabeljauwfilet (diepvries), in blokjes


1 bakje roze garnalen (125 g)


125 ml slagroom


3 eetlepels dille (vers of diepvries), fijngehakt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

In pan met ruim kokend water en wat zout fusilli in 10-12 min. gaarkoken. In pan met dikke bodem boter laten smelten. Bloem erdoor roeren en dit mengsel 2-3 min. zachtjes bakken, zonder dat het gaat kleuren. Al roerend eenderde van melk erbij schenken en blijven roeren tot dikke gebonden saus ontstaat. Scheut voor scheut rest van melk toevoegen om saus te verdunnen. Blijven roeren tot saus mooi glad is. Bouillontablet boven saus verkruimelen en knoflook erboven uitpersen. Ui, kabeljauw en garnalen erdoor roeren en saus nog 10 min. zachtjes verwarmen, tot kabeljauw gaar is en uit elkaar valt. Slagroom erdoor roeren en geheel nog even goed doorwarmen. Dille erdoor roeren. Pasta afgieten en over vier diepe borden verdelen. Vissaus erop scheppen. Lekker met broccoli.

Serveertip

Lekker met broccoli.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten