moelleux au chocolat

  • Frans, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • moelleux au chocolat

    Moelleux au chocolat

    Moelleux au chocolat

chocoladecake of cakejes op z\\\'n frans, snel gemakkelijk en heerlijk

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
*100 gr. chocolade *100 gr. suiker *50 gr. bloem/meel *2 hele eieren *2 eigeel *110 gr. boter
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 358,28 kcal
Koolhydraten 25,56 g
Eiwitten 5,95 g
Vetten 25,71 g
Benodigdheden
kom, mixer, taartvorm/cakevormpjes/muffinvormpjes

Voorbereiding

Vorm met boter insmeren en bestuiven met een beetje meel. Dit is niet nodig bij siliconen vormen.
Oven voorverwarmen op 210 ?C (7).

Bereidingswijze

Meng suiker, eieren (hele eieren en eigeel) en bloem totdat het een homogene massa is. Smelt de chocolade met de boter en meng het met de massa die je al gemaakt hebt. Giet alles in de bakvorm(pjes) en bak het in de oven op 210 ?C gedurende 8 minuten, een grote bakvorm de dubbele tijd. (PAS OP: omdat de cakejes vanbinnen een beetje zacht moeten blijven moet er goed opgelet worden, staan ze te lang in de oven dan zakken ze in en wordt de buitenkant niet luchtig.

Serveertip

Lekker als toetje met ijs en/of slagroom (op z\'n frans) maar ook heerlijk bij de koffie, zomaar of na het diner.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

kathy.b avatar

Doorsturen

Home Recepten