moelleux au chocolat
- Frans, Nagerecht
- 10-20 min.
chocoladecake of cakejes op z\\\'n frans, snel gemakkelijk en heerlijk
Ingrediënten 6 recipe.people
*100 gr. chocolade *100 gr. suiker *50 gr. bloem/meel *2 hele eieren *2 eigeel *110 gr. boterVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 358,28 kcal |
Koolhydraten | 25,56 g |
Eiwitten | 5,95 g |
Vetten | 25,71 g |
Benodigdheden
kom, mixer, taartvorm/cakevormpjes/muffinvormpjesVoorbereiding
Vorm met boter insmeren en bestuiven met een beetje meel. Dit is niet nodig bij siliconen vormen.
Oven voorverwarmen op 210 ?C (7).
Bereidingswijze
Meng suiker, eieren (hele eieren en eigeel) en bloem totdat het een homogene massa is. Smelt de chocolade met de boter en meng het met de massa die je al gemaakt hebt. Giet alles in de bakvorm(pjes) en bak het in de oven op 210 ?C gedurende 8 minuten, een grote bakvorm de dubbele tijd. (PAS OP: omdat de cakejes vanbinnen een beetje zacht moeten blijven moet er goed opgelet worden, staan ze te lang in de oven dan zakken ze in en wordt de buitenkant niet luchtig.
Serveertip
Lekker als toetje met ijs en/of slagroom (op z\'n frans) maar ook heerlijk bij de koffie, zomaar of na het diner.