1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Spaanse knoflookgarnalen

Spaanse knoflookgarnalen

  • Spaans, Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 11-01-2006

Ingrediënten 2 personen


1/4 kopje olijfolie
4 grote, fijngeperste teentjes knoflook
1 theelepel chilipeper vlokjes
1 pond gepelde garnalen (medium)
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels droge sherry
1 theelepel paprika
Fijngehakte peterselie als garnering



Heerlijk voorafje!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm in een hapjespan de olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de chilipepervlokken toe en laat ongeveer 1 minuut garen. Zet het vuur hoog en voeg de garnalen, citroensap, sherry en paprikapoeder toe. Goed roeren en daarna al roerend 3 minuten zachtjes laten sudderen totdat de garnalen roze worden en gaan krullen. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper en strooi de peterselie er over heen. Heet serveren.

Serveertip

Dit gerecht kun je ook van te voren maken en later in de typische Spaanse aardewerken schaaltjes in de over verwarmen voordat je ze aan je gasten serveert.

In de Spaanse tavernas worden deze garnalen, op smaak gemaakt met knoflook en olijfolie, aan tafel gebracht in sissende aardewerken schaaltjes. Zorg er voor dat je er heerlijk knapperig brood bij hebt om de sappen uit het pannetje er mee op te dippen. Serveer met citroenpartjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heleen4


Reacties (12)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heleen4
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top