1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Fingers

Fingers

  • Frans, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-01-2006

Ingrediënten 10 personen



800 gram foie gras naturel (bloc of terrine)
200 gram ontbijtkoek

Chutney:
1 grote ui
1 teentje knoflook
20 gram vers geraspte gember
40 gram ontpitte dadels
40 gram gedroogde abrikozen
40 gram rozijnen
40 gram gepelde amandelen
40 gram gepelde pistache nootjes
20 gram witte balsamico azijn
100 gram bruine suiker
zout en peper uit de molen.



Een voorgerechtje of amuse met foie gras en chutney

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De Chutney:
Maak de ui en de knoflook schoon en snij deze fijn.
Hak het gedroogde fruit grof.
Doe de ui, knoflook, het gedroogde fruit en de gember in een pan met de azijn, de suiker en twee snuifjes zout en een snufje peper.
Meng goed en breng het geheel enkele minuten aan de kook en laat het dan een uur rusten.

Verwarm de oven voor op 80 graden.
Leg de plakjes ontbijtkoek op een rooster en laat deze midden in de oven 5 a 10 minuten drogen en maal ze daarna fijn met de staafmixer of in de keukenmachine.
Snij de foie gras in reepjes (ongeveer ter grootte van een vinger) en rol deze door de ontbijtkoek kruimels.

Serveertip

Leg op elk bord wat -Fingers- van foie gras en doe daar een quenelle van de chutney bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sophie1215


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sophie1215
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top