Salade met avocado's, mais en cashewnoten

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-01-2006

Vegetarisch voorgerecht voor 6 of hoofdgerecht voor 3 - 4 personen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 krop gewone (boter)sla:
75 gram rucola;
2 rijpe avocado\'s;
2 eetl. limoen- of citroensap;
ca. 150 gram gekookte mais, uit potje of blikje;
150 gram cashewnoten, ongezouten;
1 kleine rode peper; (selderij)zout;
witte peper uit de molen;
1 flinke mespunt fijne Franse mosterd (Dijon) zoals Grey Poupon;
1 theel. balsamico;
1 theel. verse tijmblaadjes;
4 eetl. noten- of olijfolie, extra vergine.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Eventueel 2 eieren, hard gekookt. Maak de sla schoon. Verwijder het grootste deel van de stronk. Spoel de bladeren enkele malen in ruim koud water. Maak ze zo droog mogelijk met de slacentrifuge. Neem lelijke en aangetaste bladeren samen met de dikste nerven weg. Scheur de bladeren in kleine stukjes. Verdeel ze over de bodem en wand van een grote slakom. Herhaal dit met de rucola. Scheur de rucola in stukjes en leg ze in een tweede kom.

Halveer de avocado\'s en neem de pitten weg. Schep het vruchtvlees uit de schillen. Snijd het vruchtvlees in blokjes (ca. 3/4 cm.). Sprenkel er 1 eetlepel limoen- of citroensap over. Schep de blokjes eenmaal voorzichtig om. Leg ze bij de rucola.

Laat de gekookte mais uitlekken en spoel er een royale hoeveelheid koud water over. Laat de mais daarna opnieuw uitlekken. Strooi de maiskorrels over de avocadoblokjes.

Verwijder de punten van de rode peper. Snijd de peper open en neem zaad en zaadlijsten weg. Snijd het vruchtvlees in uiterst smalle reepjes (draadjes). Strooi de draadjes samen met de helft van de cashewnoten over de maiskorrels.

Maak de dressing door eerst limoen- of citroensap en balsamico te vermengen met wat zout, peper en mosterd. Klop er daarna de olie door. Strooi de tijmblaadjes over de inhoud van de kom. Schenk er daarna de dressing over. Schep alles enkele malen heel luchtig om en doe alles over in de slakom. Strooi de rest van de cashewnoten er over. Als het een hoofdgerecht is, schik er dan de in plakjes gesneden eieren in een aantrekkelijk patroon bovenop.

Serveertip

Presentatie
Schep de salade voor serveren aan tafel nog eenmaal luchtig om. Geef er sneetjes licht geroosterd witbrood bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten