Warme winterse diplomaatpudding

  • Nederlands, Nagerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 11-01-2006

Vier uur voorbereiding
Een echte warme, winterse diplomaatpudding zet je niet zomaar even op tafel. Vier uur aan voorbereiding en koken gaan er aan het smikkelen vooraf. ,,Ach, moeders hadden vroeger tijd genoeg.

Deel dit recept

Ingrediënten
250 g zachte biscuits, 6 eidooiers, 1/2 l melk, 150 g suiker, 100 g gekonfijte vruchten, persico likeur of marasquin,boter, 3 beschuiten.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Smeer de vorm dik in met boter. Strooi de verkruimelde beschuiten over de beboterde vorm. Week de in stukken gesneden vruchten in likeur. Bedek de bodem met biscuits, daarover heen een laag vruchten en stapel zo om en om door tot 2/3 van de vorm. Zorg dat de bovenste laag van biscuit is. Verwarm de melk, klop de eidooiers met suiker en roer die door de warme melk tot het gebonden is. Giet het mengsel in de gevulde vorm. En zet de vorm in een pan met kokend water. Na twee uur, gaat de vorm zonder deksel in een lauwwarme oven om uit te dampen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten