1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Spruitjes
  6. spruitjes met satesaus

spruitjes met satesaus

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-01-2006

Ingrediënten 4 personen


Netje kleine spruitjes, aardappels hoeveelheid naar eigen behoefte, satesaus, pond halfomhalf gehakt, pond runder gehakt, satekruiden voor gehakt, 1 ei. zout, peper



Een lekkere variatie op gewone spruitjes met een sate gehaktbal.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappels en snijd ze in 4en, ontdoe de spruitjes van steeltje en buitenste blaadjes, eventueel grote spruitjes insnijden in steelkant.

Bereidingswijze

Gehakt bij elkaar doen ei, zout, peper en sate mix voor gehakt er aan toevoegen wat paneermeel en kneden maar, maak hier mooie ballen van en braad deze gaar. Aardappels koken tot zij gaar zijn, spruiten koken met zout tot zij bijna gaar zijn, water afgieten en de satesaus aanmaken zoals beschreven staat op de verpakking, doe dan de satesaus bij de spruitjes en laat dit nog even al roerend zachtjes op het vuur staan tot de spruitjes volledig gaar zijn.

Kinderen smullen hiervan.......



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van purpletje


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van purpletje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top