1. Home
  2. Recepten
  3. Aardappelen
  4. Hasselback aardappelen
  5. Hasselback aardappels.

Hasselback aardappels.

  • , Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-01-2006

Ingrediënten 4 personen


6 middelgrote vastkokende aardappels.
25 gr. gesmolten boter of vloeibare boter.
grof zeezout en peper.
2 eetl. olijfolie extra vierge


Verder heb je nodig


Oven


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden.
Schil de aardappels en snijd ze in de lengte doormidden.

Bereidingswijze

Leg de aardapples met het snijvlak naar beneden.
Snijd de aardappels dan dwars in alsof je heel dunne plakjes snijdt maar laat de onderkant heel zodat de plakjes niet loskomen.
Leg alle aardapplehelften op een bakplaat en bestrijk ze royaal met boter.
Strooi er grof zeezout en versgemalen peper op en giet de olijfolie er over.
Bak ze in ca. 40 min. gaar, knapperig en bruin.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

TIP: je kan de aardapples ook bestrooien met kruiden naar keuze of met knoflook bestrijken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paula_bijl


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paula_bijl
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top