Basmatirijst met roergebakken shoarma

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-01-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
325 gr. basmatirijst
500 gr. shoarmavlees
2 sjalotten
250 gr. champignon
4 lente-uitjes
4 el. olie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de Basmatirijst in 8 minuten gaar. Snipper ondertussen de sjalotjes en snijd de champignons in plakjes. Snijd de lente-uitjes in ringetjes.

Verhit de helft van de olie in de wok en roerbak hierin de shoarma in circa 8 minuten goudbruin en gaar. Schep de shoarma uit de wok en verhit opnieuw de rest van de olie in de wok. Fruit de sjalotjes circa 3 minuten. Voeg de champignons toe en roerbak deze circa 5 minuten mee. Voeg tenslotte de shoarma en lente-uitjes toe en roerbak deze nog enkele minuten. Verdeel de rijst en shoarma over de borden.

Serveertip

Lekker met een groene salade en knoflooksaus.

Laatste reacties

orphan avatar
orphan 25-06-2006

Hoi hoi, Ik heb jouw recept meegenomen.. lijkt me erg lekker.. Dank je wel.. groetjes bianca.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten