Basmatirijst met roergebakken shoarma
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 10-01-2006
Ingrediënten 4 personen
325 gr. basmatirijst500 gr. shoarmavlees
2 sjalotten
250 gr. champignon
4 lente-uitjes
4 el. olie
Bereidingswijze
Kook de Basmatirijst in 8 minuten gaar. Snipper ondertussen de sjalotjes en snijd de champignons in plakjes. Snijd de lente-uitjes in ringetjes.
Verhit de helft van de olie in de wok en roerbak hierin de shoarma in circa 8 minuten goudbruin en gaar. Schep de shoarma uit de wok en verhit opnieuw de rest van de olie in de wok. Fruit de sjalotjes circa 3 minuten. Voeg de champignons toe en roerbak deze circa 5 minuten mee. Voeg tenslotte de shoarma en lente-uitjes toe en roerbak deze nog enkele minuten. Verdeel de rijst en shoarma over de borden.
Serveertip
Lekker met een groene salade en knoflooksaus.
Laatste reacties
Hoi hoi, Ik heb jouw recept meegenomen.. lijkt me erg lekker.. Dank je wel.. groetjes bianca.