Kip -stoofpotje

  • Nederlands,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-01-2006
  • Kip -stoofpotje

    Kip -stoofpotje

    Kip -stoofpotje

  • Kip -stoofpotje

    Kip -stoofpotje

    Kip -stoofpotje

Dit is een heerlijk recept, ik maak het van kippenpoten omdat die malser zijn dan kipfilet. Heb je weinig tijd kan je kipfilet nemen, de bereiding daarvan heb even apart in dit recept gezet. Vandaag (20- 04-09) heb ik dit recept veranderd en eigen foto`s bijgeplaatst.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • Recept met de kippenpoten
  • 4 kippenpoten.(ongeveer 800 gram).
  • 1 theelepel knoflookpeper
  • 1-2 teentjes verse knoflook (meer indien gewenst).
  • 50 gram vloeibare braadboter of (olijf)olie.
  • 1 grote ui.
  • 1 prei.
  • 1 rode paprika.
  • 1 bakje champignons.
  • 250 gram diepvrieserwten (indien gewenst 1 blik doperwten van ong. 250 gram).
  • 1 theelepel gedroogde basilicum, of 1 eetlepel verse.
  • 1 el peterselie.
  • zout en versgemalen peper naar smaak.
  • Eventueel kipkruiden toevoegen als je dat lekker vindt.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 425,57 kcal
Koolhydraten 14,66 g
Eiwitten 44,55 g
Vetten 19,58 g
Benodigdheden
Braadpan,mes, zeef.

Voorbereiding

  • Recept met Kippenpoten
  • Kip in wrijven met zout, peper en wat knoflookpeper.
  • In braadpan margarine of olie verhitten.
  • Kippenpoten braden en in ongeveer 35 minuten zachtjes gaar laten worden.
  • Kippenpoten uit de pan scheppen. het vet in de braadpan laten!
  • Kip (als je dat wilt) eventueel van bot halen en in stukjes snijden. Ik doe dat niet, ik leg de kippenpoten gewoon boven op de groenten en serveer ze heel.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Prei in smalle reepjes snijden, wassen, uit laten lekken.
  • Paprika wassen en in stukjes snijden.
  • Champignons afvegen en grove stukken snijden.
  • Peterselie fijn knippen.
  • Knoflook uitpersen of fijn snijden.

Bereidingswijze

  • In braadpan bakvet van kip weer verhitten.
  • Ui, knoflook,prei en paprika ongeveer 5 minuten fruiten.
  • De champignons en doperwten toevoegen. Met deksel schuin op de pan ongeveer 10 minuten zachtjes afbakken en af en toe omscheppen.
  • Dan de kippenpoten er boven leggen en het geheel nog ongeveer 10- 15 minuten op zacht vuurtje laten stoven.
  • 5 minuten voor het klaar is de basilicum toevoegen.
  • Op smaak brengen met peper en zout en eventueel nog meer kruiden naar je eigen smaak.
  • In schaal scheppen en peterselie eroverheen strooien.
    Bereidingwijze met kipfilet
  • 400 - 500 gram kipfilet
  • Zelfde ingrediënten als bij kippenpoten.
  • Kipfilet bestrooien met zout/peper en wat knoflookpeper.
  • Kipfilet in niet te kleine stukken snijden en op hoog vuur aanbraden.
  • Vuur zachter zetten en 7-10 min de kipfilet gaar laten worden
  • Kipfilet uit de pan scheppen.
  • Groenten klaarmaken zoals bij de kippenpoten.
  • Heb je blikdoperwten, de doperwten afgieten en toevoegen.
  • Of de diepvrieserwtjes eerst even 2-3 min. koken en dan toevoegen.
  • kipfilet toevoegen, doorroeren en nog even goed warm laten worden.
  • De basilicum toevoegen.
  • Op smaak brengen met peper en zout en eventueel nog meer kruiden naar je eigen smaak.
  • In schaal scheppen en peterselie eroverheen strooien.

Serveertip

Lekker met Rijst of Aardappeltjes, Aardappelpuree maar ook met Pasta smaakt het heerlijk. EET SMAKELIJK.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

jocucina avatar
jocucina 20-03-2016

Lijkt mij heerlijk, kan ik eindelijk mijn doperwten is opmaken. Groetjes Joke

Cecileg avatar
Cecileg 20-01-2016

In een woord heerlijk! Moet ik vaker maken. Lieve groet Cecile

Connie1971 avatar
Connie1971 20-01-2015

Net voorgeproefd en het smaakt prima wel heb ik er wat chili poeder in gedaan Dit omdat mijn kinderen van van pittig houden

omajan avatar
omajan 02-06-2014

Heerlijk recept, we hebben zitten smullen. Dank je wel. Groetjes Marianne

roliz47 avatar
roliz47 01-02-2013

en het was stil aan tafel mmmm, bedankt!

Cecileg avatar
Cecileg 23-10-2012

Een heerlijk recept, voor herhaling vatbaar, maar dat vind ik wel van meer recepten. Een helemaal niet bleek, saai en laf. Er zal wel wat aan de smaak of kookkunst van MargrietenNi mankeren.

alidada avatar
alidada 24-02-2012

Aan `MargietenNi`, Bedankt voor je reactie. Dat je het geen aanrader vindt en het `Blegh, geen aanrader, bleek, saai en laf` schreef, vind ik jammer maar je reactie vind ik vrij onbeleefd want je zou het ook anders kunnen formuleren. [br]Bovendien snap ik het niet goed. [br] Zoals je op de foto`s kunt zien is het beslist niet bleek (de kippenbouten waren goed bruin). De groenten hebben genoeg kleur (paprika, prei, dopererwten. Champignons). De knoflookpeper (dus geen knoflookpoeder) is best pittig en je zou zelf natuurlijk lekkere pittige kruiden kunnen toevoegen (en ik proef [b]altijd[/b] van te voren en niet als het al op mijn bord ligt). [br] Ik ben bovendien voorzichtig met de kruiden die ik in een recept toevoeg want smaken verschillen nu eenmaal, en ik laat het aan de maker van dit recept over om het naar eigen fantasie en smaak extra kruiden toe te voegen [br]Groetjes, Louise

MargrietenNiels avatar
MargrietenNiels 23-02-2012

Blegh, geen aanrader, bleek, saai en laf.

will_s avatar
will_s 28-09-2011

Heerlijk ! Dank je Louise ! Groetjes Willeke.

mirandatiebosch avatar
mirandatiebosch 28-09-2011

Hoi Louise, We hebben het zojuist gegeten het was erg lekker en voor herhaling vatbaar. groetjes Miranda

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten