gegratineerde spinazie-aardappel schotel met brie
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Ingrediënten 3 recipe.people
1 pak Spinazie a La Cr?me van 450 gram1 Grote ui
150 gram Brie
1 eetlepel Olijfolie
450 gram Aardappelgolfjes
50 gram Parmezaanse kaas
Kerrie (naar smaak toevoegen)
evt 1 pakje Gerookte Spekjes
Benodigdheden
OvenOvenschaal
Koekenpan
Voorbereiding
Heeft u aardappelschijfjes vers, kook deze even beetgaar voor.
Heeft u aardappelschijfjes uit de vriezer, zorg dat deze ontdooit zijn voor gebruik (even warmen in de magnetron kan ook).
Dit is van origine een vegetarisch gerecht, maar met spekjes is dit erg lekker. De gerookte spekjes zijn geen noodzaak.
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 200 graden.
-Laat de spinazie in een schaal ontdooien.
-Pel en snijd de ui in stukjes.
-Snijd de brie in plakjes (dit gaat makkelijk door het mes tussentijds in een bak warm water te dopen).
-Verhit de olie in een koekenpan of wok en fruit de ui zachtjes glazig. Leg de helft van de aardappelschijfjes in en ingevette ovenschaal.
-Schep de spinazie en ui met evt de kerrie en de helft van de parmezaanse kaas hierop
- Leg een derde van de brie plakjes erop.
Verdeel de rest van de aardappelschijffjes, spinazie, ui, kerrie en brie erover.
-Strooi de rest van de Parmezaanse kaas erover.
-Laat het gerecht in de voorverwarmde over in ca. 30 minuten goudbuin en gaar worden.