Kipfilet in Roomsaus
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 10-01-2006
Een heerlijk recept voor 2 personen maar kan makkelijk verdubbeld worden.
Ingrediënten 2 personen
Benodigdheden
- Pan.
- Kom.
- Slagroomklopper.
Voorbereiding
- Maak met behulp van het tablet een kippenbouillon en leg de kipfilet erin.
- De file tegen de kook aan houden voor 10-15 minuten. (niet langer, want dan wordt de filet te droog.)
- Snipper de peterselie en laat eventueel wat blaadjes heel voor garnering
Bereidingswijze
- Laat ondertussen de boter smelten in een pan en roer de bloem erdoor.
- Vervolgens neem je een beetje van de bouillon en dat roer je door de boter en bloem, zoveel dat je een HELE DIKKE saus hebt. (Zet het vuur dan heel laag)
- Klop de slagroom zonder toevoegingen op tot ze wat lobbig wordt.
- Voeg dit dan bij de dikke saus en maak op smaak met zout en versgemalen peper.
- Op het laatst roer je de gesnipperde peterselie erdoor.
- het staat ook leuk als je het met wat blaadjes munt of peterselie garneert met wat hele blaadjes platte of krul peterselie
Bron
Oud kookschrift van mijzelf
Serveertip
- Het is een recept waar je heel makkelijk mee kan combineren.
- Je zou bvb kerrie of paprikapoeder kunnen gebruiken.
- Champignons passen er natuurlijk heel goed bij.
- Of lekkere verse tuinkruiden pureren in de blender met een weinig bouillon. Het resultaat is een lichtgroene voorjaarssaus!
- Het smaakt heerlijk bij rijst maar smaakt ook uitstekend als een lunchhapje met lekker knapperig stokbrood.
Laatste reacties
Hoi Louise, Weer eens een receptje van je meegenomen. Groetjes Jacqueline
Ziet er lekker uit heb je recept meegenomen. Groetjes mieke
Ik heb je recept meegenomen. lijkt me heel erg lekker. Bedankt. groetjes Monique
Bedankt voor het recept. Ga het zeker proberen. Lijkt me heerlijk. Groetjes Vroni.
mmmmm dit lijkt mij erg lekker Louise, neem het dan ook graag mee. bedankt hoor. Liefs Rita.