Venkelstampot met spekjes en kaas

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-01-2006

Een mediterraan gerecht, hartverwarmend in de winter.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 gram magere gerookte spekblokjes * 500 gram venkel * 1 kilo aardappels * zout * 4 eetlepels olijfolie * peper * 1 dl droge witte wijn * 100 gram geraspte belegen kaas * 1 beker creme fraiche * 6 gedroogde tomaten op olie.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bak de spekblokjes licht krokant in een hete koekenpan en zet ze apart. Maak de venkel schoon. Bewaar het venkelgroen voor garnering en snijd de venkelknol in stukjes. Kook de aardappels in heet water met zout in 20 minuten gaar. Verhit intussen de helft van de olie en roerbak hierin de venkel met peper en zout 5 minuten. Giet de wijn er bij en stoof zachtjes 5 minuten. Giet de gare aardappels af en pureer ze met de rest van de olie, de kaas en de creme fraiche. Schep de venkel met stoofvocht en de spekblokjes er door. Snijd de tomaten in reepjes.

Serveertip

Serveer de stamppot gegarneerd met tomatenreepjes en venkelgroen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten