stoverij

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 10-01-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-500gr varkensvlees , 250 gr varkenslever,4 plakken spek(2cm dikte in blokjes snijden)
- 2 uien
- 3 eetlepels bloem
- 1 rodenbach
- 1 Grimbergen
- 1 witte boterham besmeert met mosterd
- vetstof
- 1 pan
- 1 pot
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Bereidingswijze

Snij het vlees in blokjes van 4 op 4 cm.
smelt de vetstof hazelnoot bruin, kruid het vlees goed en bak het aan beide kanten goed aan in de pan, doe het vlees in de pot en voeg water bij het aanbaksel, roer dit los en voeg dit toe aan het vlees
- strooi de bloem over het vlees en zorg dat deze zich goed verdeelt
- schil en snijd 2 ajuinen grof en bak ze ook aan in de vetstof, doe hetzelfde als met het vlees, voeg een glas water toe en maak het aanbaksel los
- giet het bier bij het vlees en zet op een laag vuurtje
- laat 45 minuten pruttelen
- voeg eventueel nog 200 gr champignons

Serveertip

enkele tips
1. Vlees en ui apart aanbakken
2. Aanbaksel gebruiken als vocht
3. Bloem om te binden
4. Geen snelkookpan!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten