Roomijs op een warm appelbedje met vanillesaus en kaneel

  • Slanke keuken, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 10-01-2006

Recept voor de slanke lijn en diabetica

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 appelen (bijv. Golden of Jonagold),1 eetlepel zachte vetstof,
Voor de saus:
2 dl halfvolle melk,1 eetlepel vanillepuddingpoeder,1 eetlepel energievrije strooizoetstof,4 bolletjes vanille-ijs zonder toegevoegd suiker,kaneelpoeder
4 ananaskersen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Was de appelen, snijd in 4, verwijder het klokhuis en snijd elk partje in dunne schijfjes van ongeveer 0.5 cm.
Bak de partjes langs 1 kant in de vetstof; het best lukt dit in een pan met antikleeflaag. Hou de partjes warm.
Bereid de vanillesaus
maak het puddingpoeder aan met wat koude melk
breng de rest van de melk aan de kook
voeg onder voortdurend roeren het aangemaakte bindmiddel toe en laat goed doorkoken
voeg van het vuur af de zoetstof naar smaak toe
Afwerking:
Schik de appelpartjes (met de gebakken kan bovenaan) in een waaiervorm op 4 borden.
Leg in het midden een bolletje vanille-ijs.
Lepel de saus over ??n helft van de appelen en het ijs.
Bepoeder de randen van het bord met kaneel. Versier elk bord met een geopende ananaskers.
Tip:

Vanille-ijs zonder toegevoegd suiker (0% suiker) is in de handel verkrijgbaar. Uiteraard kan U ook zelf vanille-ijs bereiden volgens het recept vermeld in het \'Kookboek voor mensen met diabetes\'. In plaats van gebakken appelschijfjes kunnen ook mango of peer genomen worden.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten