Tagliatelle met rundvlees

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-01-2006

Voor het gerecht van vandaag heeft u in smalle reepjes gesneden mals rundvlees nodig. Het vlees van een kogelbiefstuk leent zich er uitstekend voor. Ook het runder-reepjesvlees van de zelfstandige slager of betere supermarkt kan ervoor worden gebruikt. Laat dat vlees, dat doorgaans wat minder mals is dan dat van de kogelbiefstuk, 1 minuut langer bakken dan in het onderstaande recept is aangegeven.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
200 - 250 gram mals rundvlees, zoals kogelbiefstuk, in smalle reepjes gesneden;
2 dl kruidige rode wijn, zoals Barolo (It.);
2 dl (rund)vleesfond, uit potje;
1/2 eetl. allesbinder; zout;
witte peper uit de molen;
80 gram boter;
2 bosuitjes (met veel fris groen), gesnipperd;
125 - 175 gram tagliatelle of andere Italiaanse pasta;
2 eetl. groene pesto, uit potje;
2 eetl. cr?me fra?che;
4 verse basilicumblaadjes, in uiterst smalle reepjes (draadjes) gesneden.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Gebruik keukenpapier om het reepjesvlees zo droog mogelijk te maken. Breng intussen wijn en vleesfond aan de kook. Laat alles zolang zachtjes koken tot er niet veel meer dan 2 1/2 deciliter is overgebleven.

Roer allesbinder en wat zout en peper door het residu. Voeg indien de saus u wat al te dun voorkomt extra allesbinder toe. Houd de saus daarna tegen de kook aan.

Kook de pasta beetgaar zoals op de verpakking is aangegeven in ruim water waaraan wat zout is toegevoegd. Laat de pasta goed uitlekken en doe ze daarna, samen met pesto en cr?me fra?che terug in de pan waarin ze werd gekookt. Laat de pasta onder voortdurend omscheppen opnieuw warm worden.

Verhit een wok of koekenpan en laat 40 gram boter heet worden. Wacht tot het schuim grotendeels is weggetrokken. Voeg het vlees bij gedeelten toe en laat het, onder voortdurend omscheppen 2 minuten bakken. Strooi er wat zout en peper over en voeg de bosuitjes toe. Schep alles nog enkele malen om. Neem daarna de pan van de warmtebron.

Laat het vlees even op een zeef uitlekken. Leg het vlees daarna in de pan terug. Breng intussen de saus opnieuw aan de kook. Klop er 40 gram, in stukjes verdeelde, ijskoude boter door. Neem tijdens het kloppen het pannetje met de saus van de warmtebron. Schenk de saus over het vlees en schep alles enkele malen om.

Serveertip

Presentatie
Verdeel de pasta als bedjes in het midden van voorverwarmde borden. Schep het vlees met de saus er bovenop. Bestrooi de gerecht met de basilicumdraadjes. Geef er een salade met tomaten, zwarte (ontpitte) olijven en uienringen bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten