1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Stoofpotje van rundvlees met bokbier

Stoofpotje van rundvlees met bokbier

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 09-01-2006

Ingrediënten


750 gr. riblappen
2 uien
60 gr. braadboter
1 blikje tomatenpuree
1 eetl. azijn
2 lauruerblaadjes
1 eetl. Bloem
1 flesje bokbier
zout versgemalen peper
1 eetl mosterd



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd het vlees in blokjes van ca. 3 cm. Snipper de uien grof. Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak de helft van de blokjes vlees omscheppend rondom bruin. Schep ze met een schuimspaan uit de pan, voeg de resterende boter toe en herhaal deze procedure. Laat de uien in de braadboter omscheppend licht kleuren. Voeg de tomatenpuree toe en laat kort meebakken. Voeg de azijn, de laurierblaadjes en de bloem toe en roer goed. Voeg het bier toe en breng al roerend aan de kook. Voeg het vlees met het uitgelopen vocht toe en bestrooi met wat zout en peper. Schep goed om en laat met een deksel op de pan op laag vuur 2/2.5 uur stoven (de saus mag niet koken) Voeg zonodig een extra scheutje water toe als het vlees te droog mocht worden.
Breng de saus op smaak met mosterd en zonodig wat zout/peper. EET SMAKELIJK Groetjes Micky

Serveertip

Gekookte aardappelen, puree, rijst en groenten naar keuze. Bokbiertje erbij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van stiny26


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van stiny26
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top