griekse gehaktballetjes
- Grieks, Tussengerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op 08-01-2006
lekkere pittige balletjes als tussengerecht of als tussendoortje
Ingrediënten
250 gr Rundergehakt, 1 kleine ui fijngesnipperd, 1 eierdooier, 1 tl gedroogde oregano, 1 tl gedroogde munt ? tl paprikapoeder, mespunt gemalen kaneel, 1 el tomatenpuree, 2 teentjes knoflook, 3 el paneermeel, 2 el bloem, enkele takjes peterselie olieBereidingswijze
In kom gehakt met ui, eierdooier, oregano, munt, paprikapoeder, kaneel, tomatenpuree, knoflook en paneermeel door elkaar kneden en van gehakt 12 balletjes vormen. Bloem in diep bord strooien en balletjes door de bloem wentelen, tot balletjes rondom bedekt zijn.
In koekenpan olie verhitten, gehaktballetjes 10 minuten rondom bruin bakken.
Serveertip
Balletjes warm of koud serveren. Lekker met knoflooksaus.
Laatste reacties
Ben net een paar weken geleden in Griekenland geweest, ik neem dit recept mee. de speciale tekens werken (nog) niet op Smul zodat voor de tl paprikapoeder een omgekeerd vraagteken staat. Ik gok op een halve tl. Lijkt me een lekker recept, dank je wel. Groetjes, Louise
Ook dit gaat weer mee. Annie.