griekse gehaktballetjes

  • Grieks, Tussengerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 08-01-2006

lekkere pittige balletjes als tussengerecht of als tussendoortje

Deel dit recept

Ingrediënten
250 gr Rundergehakt, 1 kleine ui fijngesnipperd, 1 eierdooier, 1 tl gedroogde oregano, 1 tl gedroogde munt ? tl paprikapoeder, mespunt gemalen kaneel, 1 el tomatenpuree, 2 teentjes knoflook, 3 el paneermeel, 2 el bloem, enkele takjes peterselie olie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

In kom gehakt met ui, eierdooier, oregano, munt, paprikapoeder, kaneel, tomatenpuree, knoflook en paneermeel door elkaar kneden en van gehakt 12 balletjes vormen. Bloem in diep bord strooien en balletjes door de bloem wentelen, tot balletjes rondom bedekt zijn.
In koekenpan olie verhitten, gehaktballetjes 10 minuten rondom bruin bakken.

Serveertip

Balletjes warm of koud serveren. Lekker met knoflooksaus.

Laatste reacties

alidada avatar
alidada 15-10-2007

Ben net een paar weken geleden in Griekenland geweest, ik neem dit recept mee. de speciale tekens werken (nog) niet op Smul zodat voor de tl paprikapoeder een omgekeerd vraagteken staat. Ik gok op een halve tl. Lijkt me een lekker recept, dank je wel. Groetjes, Louise

troelleke avatar
troelleke 10-01-2006

Ook dit gaat weer mee. Annie.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten