Indisch rundvlees

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 08-01-2006

Pittig Indisch gemarineerd rundvlees

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Ingredi?nten (2 personen)
1000 gram rundvlees
2 uien
2 theelepel sambal
4 eetlepels ketjap
2 eetlepel olie
3 theelepels bruine suiker
2 teentje knoflook
peper
zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok of koekepan

Voorbereiding

Snijd het vlees in kleine blokjes en doe die samen met de olie, sambal, suiker, ketjap, ui, peper en zout in een afgesloten kom nadat je alles goed door elkaar hebt gemengd. Laat dit ongeveer 1 uur staan. Eventueel mag je het vlees ook langer marineren. Hoe langer je marineert, hoe korter de baktijd wordt. Als je vlees niet mooi bruin wordt tijdens het bakken, voeg dan een beetje honing en nog wat sambal toe. Af en toe even proeven, want het moet niet te zoet worden.

Bereidingswijze

Doe een beetje olie in een roerbakpan of koekepan en bak het in ongeveer 10 minuten, onder af en toe roeren, even op.

Serveertip

Serveer het vlees met witte rijst of nasi en roerbakgroente.

Laatste reacties

AkieBas avatar
AkieBas 31-05-2010

Vanavond uitgeprobeerd en van mijn partner mag dit vaker op het menu, wat een verassende heerlijke smaak! bedankt, je staat genoteerd in mijn kookboek!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten