Indisch rundvlees
- Indonesisch, Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 08-01-2006
Pittig Indisch gemarineerd rundvlees
Ingrediënten 4 personen
Ingredi?nten (2 personen)1000 gram rundvlees
2 uien
2 theelepel sambal
4 eetlepels ketjap
2 eetlepel olie
3 theelepels bruine suiker
2 teentje knoflook
peper
zout
Benodigdheden
Wok of koekepanVoorbereiding
Snijd het vlees in kleine blokjes en doe die samen met de olie, sambal, suiker, ketjap, ui, peper en zout in een afgesloten kom nadat je alles goed door elkaar hebt gemengd. Laat dit ongeveer 1 uur staan. Eventueel mag je het vlees ook langer marineren. Hoe langer je marineert, hoe korter de baktijd wordt. Als je vlees niet mooi bruin wordt tijdens het bakken, voeg dan een beetje honing en nog wat sambal toe. Af en toe even proeven, want het moet niet te zoet worden.
Bereidingswijze
Doe een beetje olie in een roerbakpan of koekepan en bak het in ongeveer 10 minuten, onder af en toe roeren, even op.
Serveertip
Serveer het vlees met witte rijst of nasi en roerbakgroente.
Laatste reacties
Vanavond uitgeprobeerd en van mijn partner mag dit vaker op het menu, wat een verassende heerlijke smaak! bedankt, je staat genoteerd in mijn kookboek!