Farci van courgettes

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-01-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 courgettes *
zout *
peper *
200 gram kalfsgehakt *
1 eidooier *
2 eetlepels grove mosterd *
2 eetlepels diepvries dille *
1 theelepel bouillonpoeder *
1 bekertje cr?me fra?che *
2 eetlepels kappertjes *
citroensap.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de courgettes, halveer ze in de lengte, hol ze uit en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
Kook de courgettehelften 5 minuten in een grote pan met ruim water en zout en giet ze af.
Meng het gehakt, de eidooier, de mosterd, de courgettestukjes en 1 eetlepel dille in een kom door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Schep het mengsel in de halve courgettes en leg de courgettes in een wijde ovenschaal.
Los het bouillonpoeder in 1 dl heet water op en schenk de bouillon bij de courgettes.
Dek af met aluminiumfolie en laat de courgettes in het midden van de oven courgettes in 40 minuten gaar worden.
Roer de cr?me fra?che, de rest van de dille en de kappertjes door elkaar, breng op smaak met zout en citroensap en schenk dit over de courgettes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten