Turkse pilaf

  • Turks, Streekgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-01-2006

Turk Pilav! Eenvoudig recept van kip, rijst, groente en kruiden.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 4 kipfilets
* 1 grote ui
* 2 rode paprika\'s
* 4 el olijfolie
* 250 g rijst
* 100 g rozijnen
* 5 dl kippebouillon
* 0,2 g saffraan
* gemberpoeder
* snufje cayennepeper
* zout
* peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De kipfilets in stukjes snijden. De ui pellen en snipperen. De paprika\'s in blokjes snijden. De olijfolie verhitten en de stukjes kipfilet daarin aanbraden. Ui en paprika toevoegen en meestoven. Rijst en rozijnen toevoegen, de bouillon erover gieten en het geheel kruiden met saffraan, gemberpoeder, cayennepeper, zout en peper. De pilaf ongeveer 30 min. op een laag vuur laten koken. Eet smakelijk!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten