1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. Turkse pilaf

Turkse pilaf

  • Turks, Streekgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-01-2006

Ingrediënten 4 personen


* 4 kipfilets
* 1 grote ui
* 2 rode paprika's
* 4 el olijfolie
* 250 g rijst
* 100 g rozijnen
* 5 dl kippebouillon
* 0,2 g saffraan
* gemberpoeder
* snufje cayennepeper
* zout
* peper



Turk Pilav! Eenvoudig recept van kip, rijst, groente en kruiden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De kipfilets in stukjes snijden. De ui pellen en snipperen. De paprika's in blokjes snijden. De olijfolie verhitten en de stukjes kipfilet daarin aanbraden. Ui en paprika toevoegen en meestoven. Rijst en rozijnen toevoegen, de bouillon erover gieten en het geheel kruiden met saffraan, gemberpoeder, cayennepeper, zout en peper. De pilaf ongeveer 30 min. op een laag vuur laten koken. Eet smakelijk!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van esje26


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van esje26
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top