Minestronesoep

  • Italiaans, Soep
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 07-01-2006

Snel, lekker, makkelijk en vegetarisch

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
400 gr. Italiaanse roerbakgroente; 1 blik tomatenblokjes (400 gr); 2 tuinkruiden bouillonblokjes; 75 gr. macaroni; 1 blikje witte bonen; zout en peper; olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Doe een scheutje olijfolie in een grote hapjespan. Bak hierin de groenten circa 5 minuten. Voeg het blik tomatenblokjes met sap toe. Voeg 3/4 liter gekookt water toe en de twee bouillonblokjes. Roer dit goed door en breng aan de kook. Voeg dan de macaroni toe en laat het geheel zachtjes 10 minuten doorkoken. Voeg dan de bonen toe. Warm nog even door. Breng op smaak met zout en peper.

Serveertip

Lekker met wat (stok)brood.
Variatie: voeg groene pesto toe (de kleur van de soep wordt dan wel minder mooi). Ook kun je voor een niet-vegetarische variant beginnen met het uitbakken van 75 gram mager spek.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten