Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Carpaccio
  6. Carpaccio van eendenborst

Carpaccio van eendenborst

Door: jocucina

  • Internationaal, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 07-01-2006

Ingrediënten 4 personen


1 tamme eendenborst, 1/2 krop ijsbergsla, 1 eetl. pijnboompitten.
Dressing: 1 theelepel tapanade, 2 eetl. citroensap of een lekkere azijn, 4 eetl. kippen of andere bouillon, 3 eetl. olijfolie, z. en p.
Voor de tapanade:
3 ansjovisfilets,1 knoflookteentje,gepeld,1/2 sjalot,fijngehakt, 100 gr. zwarte olijven,10 gr. kappertjes, 1 eetl.olijfolie



Heerlijk voorgerecht

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwijder het vel (bewaar het) en leg de eendenborst ca. 30 min. in de vriezer zodat het makkelijk snijdt. Maak intussen de tapanade. Doe alle ingredienten in een foodprecessor en maak een pasta. .
Snijd het vel in piepkleine blokjes en laat die zacthjes uitbakken in een droge Koekenpan.
Schep de aldus verkregen kaantjes uit het vet en laat het uitlekken op keukenpapier.
Snijd de ijsbergsla in smalle reepjes.
Rooster de pijnboompitten.
Snij de eendenborst in hele dunne plakjes.
Maak de dressing.

Bereidingswijze


.

Vermeng de sla met de helft van de dressing.
Verdeel de sla over de 4 borden in het midden. Bestrooi de sla met de pijn boompitten en leg de dungesneden eendenborst in een rozet op de sla. Bestrooi het vlees met een beetje zout en peper en besprenkel het met de rest van de dressing. Bestrooi het geheel met de uitgebakken kaantjes.






Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jocucina
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top