Wortelpaprikasoep met champignons
- Nederlands, Soep
- 20-30 min.
- Geplaatst op 06-01-2006
Ingrediënten 4 personen
250 gr. winterwortels1 rode paprika
circa 8 champignons
1 eetlepel citroensap
0,75 liter kruidenbouillon (van tablet)
1 eetlepel fijngesneden basilicum (vers of diepvries) of peterselie
1 mespunt cayennepeper
Voorbereiding
Schil de wortels en snijd ze in stukken van circa 3 cm. breed. Snijd de paprika in de lengte door. Verwijder zaad en zaadlijsten en het kapje. Verwijder met een dunschiller het velletje van de paprika. Snijd de twee helften in stukken. Borstel de champignons schoon. Snijd een stukje van het steeltje en snijd de champignons in dunne plakjes. Besprenkel de plakjes met citroensap.
Bereidingswijze
Breng de bouillon aan de kook. Kook de wortels en paprika in ongeveer 8 minuten gaar. Pureer de wortel en paprika met behulp van bijvoorbeeld een staafmixer. Verhit de gepureerde soep en kook de champignonplakjes ongeveer 2 minuten. Roer tenslotte de basilicum en cayennepeper door de stevige soep.
Serveertip
* Roer op het laatste moment 4 eetlepels zeer fijngesneden prei door de soep.
Laatste reacties
Nix zelfbedacht alle recepten staan in blad boodschappen die net uit is. Zijn heerlijke recepten lijkt mij ,die nog niet gemaakt zijn. Maar zet het er dan gewoon bij of helemaal nix.