Mosselsoep
- Nederlands, Soep
- 10-20 min.
- Geplaatst op 06-01-2006
Mosselsoep met sperzieboontjes,tomaat en koriander.
Ingrediënten 4 personen
1,5 kg.mosselen]3 roma tomaten]200 gr.sperziebonen]1 ui]3 dl.droge witte wijn]3 el.
olijfolie]1 bosje verse koriander,fijngesnede
zonder steeltjes]peper en zout]
Benodigdheden
Soepkommen,fijne zeef.Voorbereiding
Boen de mosselen schoon .Ui pellen en snipperen.Sperziebonen schoonmaken en in kleine stukjes beetgaar koken.Tomaten ontveld,pitjes verwijderd en in blokjes snijden.
Bereidingswijze
Verhit een grote pan op hoog vuur.Doe de mosselen in de pan en dek af gedurende 10 tot15 sec.Schenk vervolgens de wijn en 3 dl.
water over de mosselen.Voeg enkel witte peperkorrels toe,dek af en laat de mosselen
5 min.koken of tot alle mosselen geopend zijn.
Schud de pan af en toe.Gooi de mosselen die gesloten blijven weg.Giet de mosselen boven
een vergiet af in een grote kom en giet het kookvocht nogmaals door een fijne zeef.
Bewaar het kookvocht.Wanneer de mosselen
zo zijn afgekoeld dat u ze kan beetpakken,
haalt u het mosselvlees uit de schelpen.
Verhit een pan,fruit de ui in een 1 el.olie.als de ui zacht is,voegt u het kookvocht toe.Breng dit aan de kook.Voeg peper en zout
naar smaak toe.Voeg de boontjes,mosselen en tomaten toe en verwarm de soep door en door.Schep hem in voorverwarmde kommen,
bestrooi met de koriander en sprenkel de rest van de olijfolie erover.Direct serveren.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties