Appel-Amandeltaart
- Nederlands, Banket
- 60-120 min.
echt een lekkere appeltaart van de allerhande
Ingrediënten 10 personen
300 gr. bloem-150 gr. witte basterdsuiker-1 zakje vanillesuiker-200 gr. koude boter -1 ei -6 zoetzure appels -1/2 eetl. kaneel-50 gr. kristalsuiker-75 gr. amandelschaafsel-100 gr. speculaasjes-1/2 pakje amandelspijs(A`300gr. baukje)Benodigdheden
springvorm 24 cm ,huishoudfolie,evt.een keukenmachine
Voorbereiding
appels en boter in blokjes snijden,ei loskloppen en de springvorm invetten
Bereidingswijze
in keukenmachine of koele hand bloem,basterdsuiker,vanillesuiker,boter,helft van de ei en mespunt zout mengen tot een soepel deeg. 1/3 deel van deeg in folie verpakken en in de koelkast 30 min.de rest van de deeg in de springvorm uitdrukken.vorm afgedekt met folie 20 min in de koelkast zetten.oven voorverwarmen op 200 graden appel met kaneel,kristalsuiker en amandelschaafsel omscheppen.speculaasjes in een boterhamzakje met deegroller tot kruim rollen.kruim over de deegbodem verdelen.amandelspijs erboven verkruimelen.appelmengsel erover verdelen.rest van de deeg uitrollen en in repen snijden.repen in vlechtvorm op appelvulling leggen en de randen aandrukken.deegrepen en randen bestrijken met de rest van de ei.taart in het midden van de oven in ca. 1uur goudbruin bakken,eventueel de laatste 15 min. met aluminiumfolie bedekken om te voorkomen dat hij te donker wordt.
Bron
Allerhande (AH)