stew

  • Engels,
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 05-01-2006

Een heerlijke topper op feestje en op zondagen!Je kan het perfect invriezen en smaakt heerlijk op een stokbroodje of bij rijst. Een verjaardag is bij ons niet meer compleet zonder stew. Het is wel een beetje bewerkelijk...

Deel dit recept

Ingrediënten
1 kilo kipfilet
1kilo rundergehakt,
6 paprikas (rood, geel en groen),
500 gram champignons,
5 zakjes jachtsaus,
ketchup,
ketjap,
peper,
maggi.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Bak of kook de kipfilet, laat het afkoelen en pluk er dan stukjes vanaf zodat het klein wordt. (het kan ook met een keukenmachine maar dan wordt het erg klein en droog).
Snij de champignons en de paprika klein.

Bereidingswijze

Bak in een pan het rundergehakt rul en voeg er de fijngesneden champignons bij. Vervolgens de paprika en zet het gas lager.
Laat het eventjes doorpruttelen(ongeveer een half uur) en voeg vervolgens de fijngeplukte kipfilet toe samen met de aangemaakte jachtsaus. Zer het gas laag en laat de smaak er nog een kwartiertje intrekken. 
Breng het op smaak met peper, een scheutje maggi en een royale scheut ketyap en een volle fles ketchup( niet zo'n megagrote van Heinz!).

Serveertip

Heerlijk op stokbrood of turks brood. Ook lekker bij rijst!

Laatste reacties

marie-jose.leijs avatar
marie-jose.leijs 06-01-2006

Nee, helemaal niet! Daarom heb ik er ook niet de hoeveelheden bijgezet die je er in moet doen, omdat ieders smaak persoonlijk is. Maar al het vlees dat er in gaat is natuurlijk ook niet gezout...en dat is samen met de groenten wel de hoofdmoot. Probeer het maar, het is echt lekker. Voor de variatie kun je ook een pepertje (met of zonder zaadjes, al naar gelang de gewenste pit) toevoegen.

johannesen avatar
johannesen 06-01-2006

is het niet heel zout?met en zout en maggi en ketjap en zakjes voor saus?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten