Stroganofsaus

  • Russisch, Saus/dressing
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 05-01-2006

Mijn eigen lekkere recept van geflambeerde Stroganoffsaus.

Deel dit recept

Ingrediënten
boter(eventueel roomboter)1 ui
1/2 gourgette
1 rode paprika
1 theel bouillonpoeder of 1/2 vleesbouillontablet
1 eetl paprikapoeder
tabasco
gemalen peper en gemalen zeezout naar smaak
champignons
ongeveer 2dl room
gedroogde bieslook
1 borrelglas whisky
ongeveer 2 dl tomatenketchup
3 tenen knoflook
Worchestersauce
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
sauspanhouten pollepelsnijplankscherp mesjesoeplepelknoflookpers

Bereidingswijze

Laat de boter in de sauspan smelten en bak hier de uien in aan.Doe de knoflooktenen door de knoflookpers erbij en ook de champignons, paprika en de gourgette en bak dit even aan.
Doe dan de room erbij en laat dit even aan de kook komen.
Doe dan ook de tomatenketchup, tabasco en de bouillonpoeder erbij en breng dit aan de kook, doe er eventueel wat water bij.
Doe de whisky in de soeplepel en verwarm dit boven de gasvlam en zodra het warm is de vlam erin laten komen(LET OP AFZUIGKAP UIT DOEN)doe dan gelijk de whisky bij de stroganoffsaus en laat alles zachtjes een paar minuten doorkoken.
Breng op smaak met zout en peper en tabasco en worchestersauce.

Serveertip

Heerlijk bij een biefstuk of varkenshaas of schnitsel.

Laatste reacties

Ludmilka avatar
Ludmilka 08-02-2013

Deze saus is niet uit Russische keuken. Italians, waarschijnlijk???

dengroenen avatar
dengroenen 05-01-2006

Ziet er lekker uit ! Maar zou het soms niet uit rusland komen ??

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten