1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Pasta Peperonata

Pasta Peperonata

Door: omalidy

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-01-2006

Ingrediënten 4 personen



2 rode paprika?s van de pitjes ontdaan, in ringen gesneden
2 gele paprika?s van de pitjes ontdaan, in ringen gesneden
extra viergine olijfolie
zeezout en zwarte peper uit de molen
2 rode uien, gepeld en in dunne ringen gesneden
2 tenen knoflook, gepeld en geraspt
2 handen vol verse bladpeterselie, de blaadjes fijngehakt, de steeltjes apart gehouden
2 eetlepels rodewijn- of balsamicoazijn
2 handen vol vers van het stuk geraspte Parmezaanse kaas
desgewenst 2 opgehoopte eetlepels mascarpone of cr?me fra?che
450 gr rigatoni, penne of spaghetti
Bovenstaand is het recept zoals het in het kookboek van Jamie Oliver ?Jamie?s Dinners? staat. Onderstaand zoals ik het heb gegeten (overblijfselen van een kerstverleden)!

idem als boven behalve gewone uien ipv de rode
2 theelepels verse thijm, 6 blaadjes salie, 2 takjes rozemarijn en 2 eetlepels kruLpeterselie
100 ml slagroom
125 gr geraspte kaas



Een beetje van Jamie en een beetje van mezelf

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zet de paprika?s met een beetje olijfolie en een snufje zout in een grote koekenpan op matig vuur. Leg een deksel op de pan en laat de paprika?s 15 minuten op laag vuur bakken tot ze zacht zijn. Doe het zeker niet te snel, want door de paprika?s heel langzaam te bakken komt de smaak van de paprika?s beter naar voren. Doe de uitingen erbij en laat alles nog eens 20 minuten op het vuur smoren. Doe vervolgens de knoflook en de peterseliesteeltjes erbij, hussel en houd daarbij alles in de pan in beweging. Laat het mengsel nog ongeveer 3 minuten bakken. Proef en breng het mengsel op smaak met zout en peper. Giet de azijn erbij en hussel nog eens. Doe er nu de (Parmezaanse) kaas en de mascarpone of cr?me fra?che (of dus de slagroom) bij en laat het langzaam warm worden en smelten.

Bereid de pasta, zoals op de de verpakking staat aangegeven.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van omalidy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top